– Lipsa de informare
– Accesul scăzut la investigaţii medicale şi tratament
– Alimentaţia necorespunzătoare
– Poluarea
– Nivelul ridicat de radiaţii
– Industrializarea necontrolată
– Gestionarea deficitară a deşeurilor periculoase, etc.
La noi apar, in plus, factori agravanţi care trebuiau de mult să dispară. Mutilări care nu erau necesare, lupta cu microbii in spitale, biopsii luate greşit, cu instrumentar depăşit moral, spaţii în care nu poţi caza bolnavii de cancer, blocuri operatorii improprii, drame de care nimeni nu vorbeşte.
De cele mai multe ori ajutorul nu ajunge sau ajunge prea târziu. Constituirea de grupuri suport coordonate de un MANAGER DE CAZ care “leagă” lucrurile in sprijinul pacientului a fost soluţia găsită de noi, prin experienţa proprie, aşa ca in statele europene.
Crează legătura între familie, medici, sponsori, translatori şi instituţiile statului astfel incât soluţia găsită prin obţinerea celei de-a doua opinii să devină viabilă. Copilul să poată beneficia de cel mai bun tratament şi intervenţii pentru a câstiga lupta.
1. Aparţinătorii copiilor ne contactează aici punându-ne la dispoziţie: rezultat biopsie, imagistica (RMN, CT, radiografii), date contact medic curant, acte identitate.
2.Se alocă un MANAGER DE CAZ care:
– caută o SOLUŢIE şi obţine o a doua opinie medicală. Aceasta poate presupune sau nu – costuri, in funcţie de ţara şi specificul unităţii sanitare care îi dă soluţia.
– se verifică soluţia cu aparţinătorii şi medicul curant care trebuie să facă un raport medical de trimitere în străinătate.
– pacientul merge la tratament în urma îndeplinirii unor proceduri (vezi aici)