Noi nu am urcat munți, noi am ieșit din gropi. Mai adânci decât cei mai înalți munți. Am demonstrat, în ciuda eforturilor unora, că:
» Nu se moare din asta
» Există soluţii şi viaţă normală dupā cancer
» Nu trebuie să rămâi mutilat pe viaţă ca să trăieşti
» Nu este vina ”unui” medic pentru gravele erori medicale ci a unui întreg sistem medical bolnav care merge în derivă și distruge tot
Am început, ca voluntari, să ajutăm alți copii bolnavi de cancer care necesitau intervenţii extrem de complexe şi imposibil de realizat în ţară, din considerentul că e greşit să ne închidem în casă, să uităm. Și așa, uitându-ne în urmă, am adunat toate conexiunile care ne-au ajutat să ajungem până aici. Și am tras niște concluzii.
La cererea părinţilor, cu ajutorul medicilor, ne-am constituit ca MANAGERI DE CAZ.
Am căutat soluţii, am tradus şi trimis documente către medici din U.E.
Am obţinut a doua opinie medicală de la cele mai importante spitale/institute de cercetare medicală din Europa. Împreună cu familii şi medici specialişti români, am ajutat copiii să obţinā formularul S2/E112 de la CASS.
În cazurile în care statul român, prin CASS, s-a opus acordării formularului, incălcând drepturile pacientului, precum şi în cazurile în care, cei care deţineau soluţia solicitau bani, am mediatizat cazurile astfel încât să se strângă suma necesară intervenţiei în străinatate.
Şi … am reuşit. Am salvat copii. Nu suntem singurii. Suntem o întreagă „rețea”. O ”rețea” de oameni care iși pun în cap să reușeacă și chiar o fac!
Noi credem că e important să continuăm această muncă intrucât, pe lângă asta, am reuşit să creăm si să stabilim colaborări importante între medici români şi medici din U.E. Am identificat soluţii în sprijinul micuţilor pacienţi şi a medicilor, cărora statul român nu le acoperea necesităţile, punănd în pericol viaţa copiilor şi calitatea actului medical.
De aceea am înfiinţat Asociaţia Umanitară „Sabina”.
Să continuăm. Pentru că iubim, inţelegem. Pentru că ne priveşte pe toţi. Pentru că, împreună, schimbăm lucruri. Ne dorim:
– să ajutăm copiii bolnavi de cancer, în special din medii defavorizate, prin constituirea de grupuri suport formate din medici, translatori, sponsori, consilieri juridici, manageri de caz astfel încât să se gasescă soluţii optime de intervenţie şi tratament.
– ne implicăm în dotarea spitalelor de stat din România cu aparatură şi instrumentar medical necesar, conform standardelor europene, acolo unde finanţarea statului nu mai ajunge, folosind capital privat din donaţii/sponsorizări
– ne implicăm în schimbul internaţional de experienţā al cadrelor medicale române având ca finalitate salvarea vieţii şi a organelor umane ale pacienţilor.
Dezvoltăm proiecte, în baza identificării punctelor critice, pentru creşterea şanselor de supravieţuire şi îmbunătăţirea vieţii celor ce se vindecă.
» Vrem să schimbăm sistemul sanitar românesc. Să nu mai fim numere în statisticile morţii.
» Medicii să nu mai fie numere în statisticile facultăţilor ci oameni care salvează vieţi în spitalele de stat.
» Viaţa e despre oameni şi lupta împotriva cancerului o ducem împreună.
Avem nevoie de susţinere pentru că:
– Statul român nu o face, astfel apare lupta pacient – medic, pacient – sistem, medic – medic, medic – sistem.
– Inegalităţile din U.E. sunt majore – problema fiind serioasă pentru pacienţi, familii, sisteme de sănătate. Şi, totusi, România este in U.E. și nu putem nega asta. Dacă unii nu înțeleg la ce folosește, noi înțelegem.
– Implicarea noastră merge în puncte cheie. Astfel putem opri exodul medicilor peste hotare şi vom salva vieţi.