Sună acum: +40 751 258 080

Blog

Episodul 2. Jurnal de război - cunoaște-ți inamicul!

Jurnal de război – Cunoaște-ți inamicul – Ep. 2

Acest mesaj e pentru cei care au participat la campania de strângere de fonduri pentru ajutorarea lui Alin Macoviciuc și pe care îi invit să citească mai departe.

În general, donatorii doresc rezultate imediate și pozitive și e normal atunci când manifești empatie dar nu știi ”cu ce se mănâncă asta”. De obicei eu tac și fac, sper să vă obișnuiți cu mine. Pentru o intervenție chirurgicală e simplu – găsești soluția, faci rost de mijloace și copilul pleacă. Dar cu acest inamic nu e așa. De aceea le voi scrie tuturor aici, pentru precizări.

Mulțumiri speciale: Cornelia Georgiana Căsălean, Mihăilescu Rodica Gheorghița, Mariana Zăvoiu și tuturor celor din lista de aici.

voluntariat-copiiRăzboiul ăsta e cam așa… un paradox, din păcate dar și din fericire – noi doi cunoaștem bine acest inamic și am încredere în Alin că va reuși. Așadar, inamicul nostru are câteva caracteristici de-a dreptul uluitoare, în calitate de adversar.

– E MAI PARȘIV CA MOARTEA, pentru că atunci când mori, mori – din partea ta nu există suferință, ea aparține doar celor rămași în urmă. Acest inamic, însă, te lasă în viață și te transformă într-un mort-viu, se joacă cu tine, cu toate tenebrele care îți umblă prin creier și toată otrava care curge prin vene. În timpul tratamentului îți dorești să fi murit, dar nu! Ești condamnat să comunici cu vii, câteodată și cu morții.

De aceea eu mi-am imaginat că poți vorbi lejer cu Dumnezeu și Satana la aceeași masă.

– FACE PARTE DIN TINE, e în tine și trebuie să-l respecți ca adversar, pentru că e atât de deștept încât se ascunde în venele tale și se adaptează organismului tău. Apare și dispare. Devine una cu tine. Te bați cu boala? Te bați cu otrava? Cum discerni dacă poate fi o otravă aliat? Ce alegi? Numai tu, împreună cu medicul tău pe post de partener, știți ce e de făcut ca să nu apeși butonul „stop joc”.

De aceea, în lumea asta, banii omenirii trebuie să ajungă în cercetarea medicală (nu în alte buzunare) – ca să avem parteneri pregătiți. Biserica catolică a făcut asta finanțând ani de zile Bambino Gesu din Vatican – centrul de cercetare care a salvat sute de copii, mulți din ei, români fugiți fără un ban în buzunar. Așteptăm să o facă și biserica ortodoxă. Așteptăm… Deocamdată, în România, banii primăriilor nu merg către spitale ci către biserici. Adică în sens invers – ca un anevrism.

– TE BAȚI cu timpul într-un mare fel – Nu există o durată determinată de timp în lupta cu el, ci doar dorința ta de a câștiga dreptul la viață. Și cu toate astea, trebuie să te încadrezi într-o durată foarte determinată de timp – nu e o balivernă, doar ”cunoscătorii” știu ce zic dar voi traduce aici ca să înțelegeți, dragi donatori. Ai de făcut un tratament inuman pe timp determinat, cu o otravă care îți omoară organismul – pe tot, dacă nu ești atent la ”semne”. Trebuie să răspunzi la tratament în acest timp. Trebuie să POȚI și să VREI să răspunzi. Orice pas greșit din partea oricărei persoane implicate în luptă, e fatal. Asta implică medici, asistente, infirmiere, familie, prieteni, toți. Dacă îți iese te poți considera ”in the top of the mountain” – dar numai tu știi asta. Pentru că mulți nu înțeleg o iotă…

Alin a început bătălia cu timpul de prin martie, când a fost depistat cu recidivă locală pe piciorul operat în țară, în urmă cu doi ani. Are de făcut 4 ședințe de chimioterapie cam la 21 de zile distanță una de alta, cu Ifosfamidă – un citostatic care afectează funcția renală dacă nu e făcut în anumite condiții. El ”intră în ring” dacă îi permit analizele și organismul. Dacă nu, așteaptă… După finalizarea chimioterapiei s-a găsit o soluție de salvare a piciorului afectat, la Institutul Ortopedic Rizzoli din Bologna – Italia. Apoi, din trei în trei luni în primul an, din șase în șase luni, în urmatorul, din an în an, până la împlinirea termenului de cinci ani, va merge la Rizzoli și la Spitalul Marie S. Curie din București pentru evaluare…

Ei bine, cine iese câștigător din acest război e un adevărat EROU. Toți copiii care înving acest inamic trebuie respectați pentru că au înțeles adevăratele valori care salvează omenirea. Una din ele este UMANITATEA. Banii, domnilor, sunt doar mijlocul prin care cineva învinge ceva. Atenție ce finanțați.

Din aceste motive, rezultatele unei astfel de campanii nu sunt imediate. Alin se află la tratament la Spitalul „Marie S. Curie” din București, în grija dr. Cristian Scurtu. Vestea bună e că răspunde la tratamentul clasic (a făcut magie domnul doctor!)  și ”pică” variantele experimentale. El se bate, poate și vrea să devină EROU alături de aliații săi. Îl așteptăm pe Alin ”la primire” atunci când medicii săi curanți ni-l vor preda pentru intervenție chirurgicală în străinătate (întrucât variantele oferite în țară nu i-au garantat că a câștigat și lupta cu timpul). Încercăm să îi salvăm piciorul afectat astfel încât să se șteargă de pe trupul lui toate urmele unui astfel de război și să redăm societății un tânăr cu adevărat deosebit care poate spune ”pe pielea lui” cum funcționează umanitatea și ce sunt banii de fapt…

Am strâns în campanie 694,3 EUR din care s-au cheltuit, până acum,

astfel:

– 165 eur – contraexpertiză IHC Institutul Ortopedic Rizzoli – Bologna – diagnostic confirmat „osteosarcom osteoblastic recidivă locală – grad 4 scala Broders” – detalii aici.

– 25 EUR – comision BCR de plată externă.

– 150 EUR – costuri de marketing Facebook campanie.

– prin grija prietenei mele secrete, proba biologică a plecat către Rizzoli gratuit. S-a întors cu mine. De obicei, se percepe cost de transport 250 RON.

Rămân la dispoziția lui Alin 354,3 EUR – în acest moment.

 

Îți ținem pumnii Alin! Suntem pe aici!