Sună acum: +40 751 258 080
 

Roxana

"Vreau să fac şcoala de şoferi."
``De la voi a plecat totul.``

Roxana este copilul căruia i s-a propus mână bionică în RomâniaBa nu! Asta nu s-a făcut niciodată în România.
Atunci, i s-a propus autotransplant de la picior la mână!

– ‘Deci “buşim” şi mâna şi piciorul. Să fie rău, ca să nu fie bine. Deci NU.” – a zis mama după ce a descoperit că, în România, nu s-a făcut niciodată asta, nici în cele mai frumoase vise.
– “Nu ştim” – i-au spus medicii mamei, într-un final, dându-şi seama din privirea ei, că ceva nu e în regulă.
Am căutat soluţia împreună. Am obţinut a doua opinie. Am găsit-o. Mama a trebuit să meargă la medicul curant român pentru trimitere, cu invitaţia în mână – așa e procedura. La medicul care le-a propus pe cele de mai sus.
-”Asta e! E bună soluţia!” şi i-a dat trimiterea.
Transplant de os uman vascularizat cu artroza încheieturii mâinii aşa incât să işi poată folosi mâna, degetele, fără a mişca încheietura. Operaţia costa 8000 de euro în U.E.. Din care statul român suporta 800. Pe care nu a vrut să i suporte pe motiv că operaţia …„se face in ţară” – răspuns dat de CASS Bucureşti.

No comment. Nu vorbim aici de arestări şi ce făceau ei cu banii din programul de îngrijiri paliative prin care trebuiau să monitorizeze pacienţii muribunzi la domiciliu… de care nu ştie neam de bolnav de cancer în ultima fază din Bucureşti.

`` Nu aş fi ajuns în Italia. Rămâneam fără mână. M-au amânat aproape un an. Nimeni nu mi-a dat un semn că ar putea să rezolve ceva aici. Când am venit cu soluţia, românii ne-au zis: sunteţi cobai. Dar ei au rezolvat în două săptămâni ce nu s-a rezolvat aici într-un an.``

Roxana a putut să-şi folosească mâna cam la o lună după intervenţia la Institutul Ortopedic Rizzoli din Bologna.

Problema nu a fost asta. Problema a fost autotransplantul de piele pe care a trebuit să îl facă pentru că medicii români au lăsat copilul cu ghips aproape un an. Ghipsul i-a “mâncat” pielea aşa incât aceasta nu a mai crescut pe os şi osul a rămas “în aer”

Şi ea nu trebuia să aibă această problemă pentru că, la pachet, i-a venit o metastază pulmonară.

În urmă cu doi ani, Ioana abia că se saluta cu vecinii ei de bloc. Nu şi-a imaginat niciodată că nişte oameni simpli, care locuiesc la bloc, modest, pot face atâta bine copilului ei. Şi că ei apar acolo unde trebuie şi la momentul potrivit.

roxana-chiscaru-boala
`` Şi ce aş fi făcut cu plămânii?``
roxana-chiscaru-cancer
``Vreau să iau BAC-ul. Cred că o să merg la Contabilitate, la facultate. Şi vreau să fac şcoala de şoferi.``

Roxana e un copil erou.
S-a transformat din cel mai mic şoricel într-o adevărată Xena.
A suportat trei intervenţii majore şi 22 de şedinţe de chimioterapie.
Azi, glumeşte cu chirurgul pneumolog italian care a reuşit să-i opereze ambii plămâni în acelaşi timp  şi să-i facă nişte cusături ce vor fi inobservabile în timp. Este studentă la Politehnică. Conduce mașina. Vine în secția de onco-pediatrie a Spitalului Marie S. Curie cu cadouri pentru copii in fiecare an.

Alte cauze

Flori

Fata de JOI. Repetat. Eşuat.

salvată în ultimul moment

Mihăiţă

Despre eroi, călăuze şi copii care înving

Superman, Batman şi Spiderman la un loc

Acești copii nu au fost niciodată singuri. Puterea vine din capacitatea noastră de a ajuta. Vino în comunitatea celor care îsi oferă ajutorul. Contribuie.